Предоставяме възможност да идентифицирате и минимизирате рисковете, присъщи на Вашите операции, верига на доставки и системи за управление на качеството. Научете повече
Чрез мрежата си от повече от 44,000 служители в 1000 офиси и лаборатории в над 100 държави, Intertek предоставя решения за осигуряване на качество и безопасност на широк спектър от индустрии по света.
Intertek е водеща компания в индустрията с повече от 44,000 служители в 1000 офиса и лаборатории в над 100 държави. Независимо дали Вашият бизнес е местен или глобален, можем да осигурим, че Вашите продукти съответстват на стандартите за качество, здраве и безопасност, опазване на околната среда и социална отговорност, приложими за всеки пазар.
Вътрешни одитори на Системи за управление на безопасността на храните - FSSC 22000
Intertek Academy акредитация
FSSC 22000 е призната от Global Food Safety Initiative (GFSI) схема за оценяване на съответствието и сертификация на системи за управление на безопасността на храните на организации от хранително-вкусовата промишленост, които преработват или произвеждат храни.
FSSC 22000 е базирана на изискванията на съществуващи стандарти на ISO: ISO 22000 и ISO/TS 22002-1, Програми - предпоставки за безопасност на хранителните продукти , включително изискванията на НАССР. Прилагането на изискванията на FSSC 22 000 е свързано с множество ползи за преработвателите и производителите на храни:
Удовлетвореност на клиентите, партньорите и доставчиците и осигуряване на доверието им към предлаганите продукти – чрез доставка на безопасни за здравето им продукти с постоянно качество;
Оптимизиране на разходите – чрез повишаване ефективността на процесите; Подобрено управление на риска – чрез по-голяма съгласуваност и проследимост на продукта;
Конкурентоспособност на вътрешния и външния пазар.
След курса:
Вие ще можете да разбирате и интерпретирате изискванията на FSSC 22000 (ISO 22000:2018 и ISO/TS 22001-1) и принципите на НАССР;
Вие ще можете да правите оценка на съответствието на Системата с изискванията на стандарта;
Вие ще можете да планирате, провеждате, докладвате и извършвате последващи действия от одит.
Целта на курса е да се получат познания и умения за изискванията на стандарта и за техниките за извършване на ефективни вътрешни одити на Системи за управление на безопасността на хранителните продукти.
Комбинацията от презентации, дискусии, работа по конкретни казуси (самостоятелно и в екип) цели да развие разбиране и трайни умения за прилагане на придобитите знания в практиката.
Теми на курса:
Курсът обхваща теми, свързани с общата концепция на управленските стандарти, видовете одити, терминологията на СУБХ, преглед на стандарта ISO 22000:2018 и допълнителните изисквания по клауза 7, определени в ISO/TS 22022-1, връзките с другите стандарти, процесът на одитиране, техниките на одитиране, пакет от документи и инструменти в помощ на одиторите.
Профил на участниците
Служители, желаещи да се квалифицират като вътрешни одитори на Системи за безопасност на храните FSSC 22000
Ръководители на НАССР екипи, отговарящи за функционирането на СУБХ
Ръководители от различни управленски нива и специалисти, с отговорности за осигуряване на безопасността на храните
Предварителни изисквания
Препоръчително е познаването на нормативните изисквания или практически опит в областта на осигуряването на безопасността на хранителните продукти.