Акценти » Всички акценти

True Source Honey™ избира Intertek за Глобалната инициатива по проследимост на пчелен мед


24.05.2011

Intertek Чикаго, Илинойс, водещ глобален доставчик на услуги по качество и безопасност, днес обяви, че компанията True Source Honey, LLC (Мед с истински произход ООД) е избрала Intertek за свой ексклузивен партньор в глобалната инициатива по сертифициране на проследимост по цялата верига и устойчивост на етично добит и честно търгуван (fair-trade) мед.

Все повече независими търговци и вносители на мед търсят начини да избегнат митнически такси и контрол на качеството, за да продават мед на територията на САЩ. Това заобикаляне на одобрените процеси затруднява индустрията, като подбива честните пазарни цени и разрушава репутацията на пчелния мед като безопасна и висококачествена храна. В отговор на това, True Source Honey е формирана като обединение с цел да повиши информираността относно проблема с некоректното снабдяване с мед. True Source Honey ангажира Intertek като единствената, независима компания за тестване от трета страна, която да извършва одити за проследимост за тази инициатива.

"Ние сме много щастливи, че True Source Honey избра Intertek и ще приложим нашата експертиза, за да подсигурим защитата на цялата верига за доставки" каза експерта д-р Kurt-Peter Raezke, директор Тестване и анализ за Хранителните услуги на Intertek. "True Source Honey и Intertek могат заедно да продължат да изграждат доверието на клиентите в пчелния мед и да продължат да прилагат най-високите стандарти на автентичност и проследимост, които гарантират чистота и безопасност при производството на пчелен мед."

Медът е един от малкото останали хранителни продукти, който се счита за натурален – или без добавени съставки или други рафинирани добавки, които променят състава на продукта. True Source Honey ще работи съвместно с компании, производители на пчелен мед в държавите на произход и вносителите за САЩ, за да създаде глобален стандарт за висококачествен пчелен мед. Intertek ще играе важна роля в създаването на този стандарт тъй като компанията ще изпълнява всички одити за проследимост и ще инспектира контейнерите с мед които се внасят в САЩ като регистрирани от инициативата True Source Honey.

"Нашата стратегия не се състои само в това да защитаваме репутацията на пчелния мед, но също така да приемем глобален стандарт, който да гарантира проследимостта и автентичността на продукта.” Каза Eric Wenger, председател на True Source Honey. "В усилията си да създадем такъв стандарт и да постигнем тази цел е задължително да си партнираме с глобално призната компания за одит от трета страна. Нашето партньорство с Intertek ще бъде успешно, защото и двете организации са ангажирани в областта на безопасността на храните и защитата на пазара на пчелен мед."

True Source Honey, LLC се управлява от екип от седем членове на Управителния съвет от различни сектори от индустрията на пчелен мед. Инициативата е глобална и в момента в нея участват 10 държави, сред които са САЩ, Аржентина, Бразилия, Чили, Гватемала, Индия, Мексико, Уругвай и Виетнам.

За допълнителна информация, моля посетете www.truesourcehoney.com

 
Intertek (localhost)
 

ОФИС СОФИЯ:

Телефон02 491 8880
Факс02 950 11 90
ba.sofia@intertek.com